suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollon kuraattori- ja psykologipalvelut on tarkoitettu kaikille esiopetuksen, perusopetuksen, lisäopetuksen sekä lukion ja perustutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen oppilaille ja opiskelijoille.

Kuraattorin ja psykologin työn painopiste on koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämisessä yhdessä opetushenkilöstön kanssa. Kuraattori ja psykologi osallistuvat opiskeluhuollon suunnitteluun ja toteutukseen mm. oppilaitosten oppilas- ja opiskeluhuoltoryhmissä.

Kuraattori ja psykologi ovat myös yksittäisen oppilaan/opiskelijan tukena ihmissuhteisiin, elämänhallintaan, oppimiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä ongelmissa. Työskentely perustuu aina oppilaan/opiskelijan ja tarpeen niin edellyttäessä hänen huoltajansa suostumukseen. Yksittäisen oppilaan/opiskelijan kanssa tehtävään työhön sisältyy tyypillisesti moniammatillinen yhteistyö oppilaitoksen henkilökunnan sekä muun verkoston kanssa. Kuraattori ja psykologi tapaavat tarvittaessa kahden kesken oppilasta/opiskelijaa sekä hänen läheisiään.

Toimi näin

Kuraattoriin ja psykologiin voit olla yhteydessä puhelimitse.

Opiskeluhuollon psykologi OSAO ja Kempeleen lukio p. 040 624 9567, Opiskeluhuollon kuraattorit p. 050 592 1906 ja p. 040 547 2965

Opiskeluhuollon kuraattori Ylikylän koulu p. 050 463 6608

Opiskeluhuollon psykologi Linnakankaan koulu p. 040 621 3864, Opiskeluhuollon kuraattori p. 050 316 9664

Opiskeluhuollon psykologi Kirkonkylän koulu p. 040 623 3280, Opiskeluhuollon kuraattori p. 050 463 6678

Opiskeluhuollon kuraattori Ketolanperän koulu p. 040 547 2965

Opiskeluhuollon psykologi Santamäen koulu p. 040 623 3280, Opiskeluhuollon kuraattori p. 040 547 2965

Kenelle ja millä ehdoin

Kuka vain voi olla yhteydessä kuraattoriin tai psykologiin. Oppilaitoksen henkilökunta voi aina konsultoida kuraattoria ja psykologia oppilaan/opiskelijan ja opetusryhmän tilanteesta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 11.8.2020