suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskelijoiden suun terveystarkastuksia tehdään Tampereella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoille. Hoito sisältää sekä perus- että erikoishammashoidon. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden Terveydenhuoltosäätiö YTHS.

Toimi näin

Opiskelijat varaavat ajan keskitetystä ajanvarauksesta. Opiskelijoille, joiden kotikunta on Tampere tai Orivesi, ajan tarkistaminen, siirtäminen ja peruuttaminen sekä ensimmäisen ajan varaaminen suuhygienistille ja kiireellisen hammaslääkäriajan varaaminen on mahdollista myös verkkoasioinnin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Tampereella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijat ovat oikeutettuja suun terveydenhuollon palveluihin. Vieraspaikkakuntalaisen opiskelijan tulee ilmoittautua Tampereen hammashoidon asiakkaaksi lomakkeella, joka löytyy Tampereen suunhoidon verkkosivuilta. Muualla toisen asteen oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa opiskeleva tamperelainen on oikeutettu suun terveydenhuollon palveluihin oppilaitoksen sijaintipaikkakunnalla.

Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. 18 vuotta täyttäneiltä peritään asetuksen mukaiset maksut. Tarkemmat tiedot maksuista löydät Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Korkeakouluopiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Myös korkeakouluopiskelijoiden hammaslääkäripalvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 5.11.2021