suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa mm. lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suun terveydenhuollosta. Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua.

Toimi näin

Seinäjoella kirjoilla oleville 17-vuotiaille nuorille lähetetään kehotus ajan varaamiseen. Opiskelija ottaa itse yhteyttä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua.

http://www.seinajoki.fi/sosiaali-jaterveyspalvelut/terveyspalvelut/potilaanoikeudet/asiakasmaksut.html

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijoiksi luetaan opiskelupaikan saaneet henkilöt, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia, muista hammaslääkäripalveluista voidaan periä maksu.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen ja kunnan antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Isokyrö, Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 1.6.2020