suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Nokian terveyskeskuksen suun terveydenhuollossa saat suun ja hampaiden perushoitoa kuten esimerkiksi omahoidon ohjausta, purentaelimen tarkastusta, paikkausta ja hammaskiven poistoa.

Omahoidon sujumisen varmistamista painotetaan, jotta korjaavalle hoidolle ei jatkossa olisi tarvetta.

Alle 18-vuotiaat nokialaiset kutsutaan yksilöllisin hoitovälein hammashoitoon riippumatta siitä, ovatko he opiskelijoita vai ei.

Toimi näin

Alle 18-vuotiaat kutsutaan hammashoitoon.

Ajanvarausasiat hoidat puhelimitse. Yhteystiedot ohessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikki Nokian oppilaitoksissa opiskelevat ovat oikeutettuja terveyskeskuksen hammashoitoon riippumatta siitä, mikä on opiskelijan kotikunta.

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksesta annetusta suun ja hampaiden tutkimuksesta ja hoidosta peritään maksut sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuasetuksen enimmäismäärien suuruisina.

Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Korkeakouluopiskelijoiden suun terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Myös korkeakouluopiskelijoiden hammaslääkäripalvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 14.8.2020