suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuolto palvelee Lohjan kaupungin alueella toimivien lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen sekä ammatilliseen aikuiskoulutukseen osallistuvia opiskelijoita.

Toimi näin

Mikäli opiskelet Lohjalla toisen asteen oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa, olet oikeutettu saamaan suun terveydenhuollon palvelut Lohjan terveyskeskuksesta riippumatta siitä, mikä on kotikuntasi. Opiskeluaikanasi sinun olisi tärkeää käydä ainakin kerran suun ja hampaiden tarkastuskäynnillä. Hammashoitoon varaat aika keskitetyn ajanvarauksen kautta. Ajanvaraus palvelee palvelee ma-pe klo 8-15, puhelin 019 369 2211.

Kiireellisissä asioissa yhteydenotot klo 8 – 9 välillä. Kiireettömissä asioissa yhteydenotot mielellään klo 9 jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Alle 18-vuotiaille maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Korkeakouluopiskelijoiden suun terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Myös korkeakouluopiskelijoiden hammaslääkäripalvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 21.12.2021