suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Lempäälän kunta
Alue: Lempäälä
Palvelun kieli: suomi

VIRTA-kampuksella lukiossa ja ammattiopistossa opiskelevien suun terveydenhuollosta vastaa Lempäälän kunta. Jos kotipaikkakuntasi ei ole Lempäälä, olet oikeutettu palveluun, jos opiskelu kestää VIRTA-kampuksella vähintään 2 kuukautta.


Toimi näin

Suun terveydenhuoltoon hakeudutaan soittamalla hammashoidon ajanvaraukseen.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon oikeutettuja ovat Lempäälän kuntalaiset. Jos kotipaikkakuntasi ei ole Lempäälä, olet oikeutettu palveluun, jos opiskelu kestää VIRTA-kampuksella vähintään 2 kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa maksuttomia, muista hammashoitopalveluista peritään maksu. Maksut ilmenevät suun terveydenhuollon ohjeellisesta

vastaavuusluettelosta.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijoiksi luetaan opiskelupaikan saaneet henkilöt, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia, muista hammaslääkäripalveluista voidaan periä maksu.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen ja kunnan antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta


Palvelun toteuttaa: 
Lempäälän kunta