suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun sekä ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijoiden ja YTHS yliopisto-opiskelijoiden suun terveydenhuollosta.

Alle 18-vuotiaille lähetetään kutsu suun ja hampaiden tarkastukseen 1,5 - 2 vuoden välein. Hammasterveydellisiin riskiryhmiin kuuluvat käyvät henkilökohtaisen hoitosuunnitelman mukaisesti useammin vastaanotolla ja muut harvemmin.

Toimi näin

Hammashuollon ajanvaraus on arkisin ma-pe klo 7:30 - 16:00.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Korkeakouluopiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Myös korkeakouluopiskelijoiden hammaslääkäripalvelut ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 1.12.2021