suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

17-vuotiaille toisen asteen opiskelijoille lähetetään kehote varata aika hammastarkastukseen. Lisäksi Suun terveyspalvelut informoi Wilman ja Helmen tietojärjestelmien kautta opiskelijoita ja vanhempia.

Kangasalla tai Pälkäneellä opiskelevat ulkopaikkakuntalaiset voivat hakeutua suun terveystarkastukseen ja kokonaishoitoon kerran opiskelun aikana.

Kiireellistä ensiapua annetaan kotikunnasta riippumatta.

Toimi näin

Voit varata ajan suun terveyspalveluiden ajanvarausnumerosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hammashoito on maksullista 18 vuotta täyttäneille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijoiksi luetaan opiskelupaikan saaneet henkilöt, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia, muista hammaslääkäripalveluista voidaan periä maksu.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen ja kunnan antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020