suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Alue

Helsinki
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijat pääsevät hammashoitoon hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan.

Vastaanottoajan hammashoitolaan voi varata ajanvarausnumerosta 09 310 51400 (ma–to klo 7–18, pe klo 7–15), jossa hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijoiksi luetaan opiskelupaikan saaneet henkilöt, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia, muista hammaslääkäripalveluista voidaan periä maksu.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen ja kunnan antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin kaupunki