suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Opiskelijoiden apurahat ja stipendit

  • Palvelu
  • Iisalmi
  • Julkinen palvelu

Iisalmen kaupungin opintoavustusrahaston apurahalla tuetaan korkeakouluissa tai toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevia. Haku on syksyisin ja jaosta päättää kaupunginhallitus. Hakijan tulee olla asunut vähintään kolme vuotta Iisalmessa, opinnoissaan menestynyt ja vähintään yhden lukuvuoden kestävällä opintojaksolla. Opintoavustusrahaston stipendi voidaan myöntää eteenpäin pyrkivälle nuorelle henkilölle, joka on osoittanut erityistä kekseliäisyyttä ja menestystä opinnoissaan tai työalallaan.

Iisalmen lyseon stipendirahaston tarkoituksena on lahjakkaiden ja ahkerien oppilaiden opintojen palkitseminen tunnustuspalkinnolla. Tunnustuspalkintojen jaosta päättää lyseon johtokunta opettajakunnan ehdotuksen saatuaan. Tunnustuspalkinnot jaetaan kevätlukukauden lopussa.

Kaupungin peruskoulujen stipendirahaston tarkoituksena on lahjakkaiden, ahkerien ja opinnoissaan hyvin edistyneiden oppilaiden palkitseminen myöntämällä heille rahaston varoista tunnustuspalkintoja. Rahaston varojen tuoton osoittaa sivistys- ja hyvinvointitoimialajohtaja vuosittain peruskouluille, joissa opettajakunta jakaa sopivaksi katsomansa tunnustuspalkinnot harkintansa mukaan kevätlukukauden lopussa.

Helmi Johanna Makkosen rahaston tarkoituksena on taloudellisesti tukea Kauppis-Heikin koulun alakoulun (tai entisen vastaavan) käyneiden uutterien opintojaan jatkavien oppilaiden opintoja. Apurahat ovat haettavissa syksyisin ja tunnustuspalkintoja voidaan myöntää rahaston hallituksen päätöksellä keväisin.

Elvi Rönkön rahaston tarkoituksena on Hernejärven ja Varpasen nykyisten koulujen oppilaaksiottoalueiden lahjakkaiden, opinhaluisten, vähävaraisten nuorten opiskelun tukeminen. Apurahat ovat haettavissa syksyisin ja tunnustuspalkintoja voidaan myöntää rahaston hallituksen päätöksellä keväisin.

Johanna Väisäsen rahaston tarkoituksena on Kauppis-Heikin koulun koulualueen lahjakkaiden, ahkerien ja opinnoissaan hyvin edistyneiden oppilaiden palkitseminen myöntämällä heille rahaston varoista tunnustuspalkintoja. Rahastosta jaettavien tunnustuspalkintojen jaosta päättää Kauppis-Heikin koulun johtokunta opettajakunnan ehdotuksen pohjalta. Tunnustuspalkinnot jaetaan kevätlukukauden lopussa.

Toimi näin

Peruskoulujen ja lyseon stipendejä ei haeta erikseen. Muiden rahastojen apurahojen haku avautuu vuosittain syksyisin erikseen Iisalmen kaupungin verkkosivuilla tiedotettuna aikana. Hakemukset tulee toimittaa kaupungin i-pointtiin syyskuun viimeiseen perjantaihin klo 15.30 mennessä. Hakemukset voi lähettää myös sähköisesti liitteineen suomi.fi-viestit kautta.

Hakemuslomakkeissa on erikseen mainittu yhteystiedot tarkempia tiedusteluja varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIisalmen kaupunki
Palvelusta vastaaIisalmen kaupunki
Alue Iisalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 11.4.2022