suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Opiskelijaterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Opiskelijaterveydenhuolto tukee ja edistää itsenäistymistä, opiskelukykyä, terveellisiä elämäntapoja sekä hyvää kuntoa ja mielenterveyttä opintojen aikana. Terveysneuvonnalla ehkäistään myös koulukiusaamista.

Palveluita tarjotaan lukiolaisille, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja ammattikorkeakoululaisille.

Opiskelijaterveydenhuollon palvelut ovat käytettävissä asuinkunnasta riippumatta, kun opiskelee Porvoossa sijaitsevassa oppilaitoksessa.

Opiskelijaterveydenhoitajat ovat tavattavissa oppilaitoksissa koulupäivien aikana. Vastaanottoajat ilmoitetaan lukuvuoden alussa. Vastaanotto sijaitsee oppilaitoksessa.

Palvelut ovat maksuttomia alle 18-vuotiaille opiskelijoille.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021