suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskelijahuollon psykologi

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Psykologi toimii lapsen ja nuoren kehityksen, tunne-elämän vahvistamisen sekä oppimisen asiantuntijana kouluilla ja oppilaitoksissa.

Toimi näin

Mielen hyvinvointiin ja oppimisen sekä muihin elämän pulmiin kannattaa hakea apua ja tukea ajoissa ottamalla yhteyttä oman oppilaitoksen kuraattori- ja psykologipalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu toisen asteen oppilaitoksissa, kuten ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja

lukiolaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 21.3.2023