suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan keskussairaala

Onkologian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Onkologian yksikkö vastaa kiinteiden syöpäkasvainten hoidosta. Tuotamme onkologian erikoisalan palveluja Vaasan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien väestölle.

Ihmisarvon kunnioittaminen ja oikeudenmukaisuus ovat potilaiden hoitoa ohjaavia perusarvoja. Potilaan inhimilliseen kohtaamiseen sitoutunut henkilökunta pyrkii tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa jokaiselle potilaalle. Yksikössä pyritään jatkuvaan palvelun laadun parantamiseen ja hoidon saatavuuden edistämiseen. Jokaiselle potilaalle pyritään suunnittelemaan juuri hänelle paras mahdollinen hoito. Potilas on tervetullut hoitoon läheisensä kanssa, jos hän niin haluaa.

Yhteistyötä teemme lisäksi sosiaalihoitajan, ravitsemusterapeutin, fysioterapeutin, sairaalateologien sekä psykiatrian yksikön kanssa, joiden apua potilaalla on myös mahdollisuus saada. Yksikössä työskentelee myös potilaskuljettaja.

Yksikkö koostuu poliklinikasta, sädehoito-osastosta ja vuodeosastosta. Toiminta yksikössä jakaantuu kahteen osaan: sädehoitoon ja syövän lääkehoitoon. Sädehoidon vastuualueena on Vaasan- ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri sekä osittain Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lääkehoidoista huolehditaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueen lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vaativista syövän lääkehoidoista.

Yksikkö toimii opetusyksikkönä hoitotyön ja lääketieteen opiskelijoille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin pääsee lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/potilaille/sairaalaopas/sairaalassa/asiakasmaksut/

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Palvelusta vastaaVaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Alue Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan keskussairaala
Päivitetty: 24.1.2020