suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Omatoimikirjasto

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Voit käyttää kirjaston tarjoamia palveluita myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Tätä palvelua kutsutaan omatoimikirjastoksi ja se on käytettävissäsi omatoimiaikoina, jotka voit tarkistaa palvelupaikasta ”Paimion kaupunginkirjasto”.

Käytössäsi ovat omatoimikirjastossa seuraavat palvelut:

  • lainaus- ja palautusautomaatti
  • kirjat, lehdet ynnä muu fyysinen aineisto
  • sähköinen aineisto
  • lehtisali ja lukusali
  • tietokoneet
  • kopiointi ja tulostaminen omalle paperillesi (maksimissaan A3-kokoisia asiakirjoja)
  • skannaaminen (maksimissaan A3-kokoisia asiakirjoja)

Omatoimikirjaston aukioloaikoina et siis voi maksaa kirjaston maksuja henkilökunnalle etkä myöskään tutkia kotiseutukokoelmaa tai Kunnallislehden arkistoa.

Toimi näin

Hanki itsellesi Vaski-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Vaski-kirjastosta palveluaikoina esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Paimion kirjaston ajankohtaiset palveluajat voit tarkastaa palvelupaikasta ”Paimion kaupunginkirjasto”.

Kirjaudu sisään palvelupisteen viereisellä kirjautumispisteellä. Jos kaupungintalon ulko-ovet ovat kiinni, kirjaudu sisään myös kaupungintalon pääoven vasemmalla puolella sijaitsevalla kirjautumispisteellä.

Mikäli ulko-ovet eivät toimi, soita kiinteistöpäivystykseen.

Noudata omatoimikirjastossa samoja järjestyssääntöjä kuin palveluaikoinakin. Tutustu myös Vaski-kirjastojen käyttösääntöihin linkistä ”Vaski-kirjastojen käyttösäännöt”. Mikäli et noudata käyttösääntöjä, sinut voidaan määrätä kirjaston käyttökieltoon enintään 30 päiväksi.

Tutustu ohjevideoon ”Paimion kirjaston omatoimikirjautuminen”. Videolta näet, kuinka kirjautuminen omatoimikirjastoon konkreettisesti toimii.

Kenelle ja millä ehdoin

Pääset kirjautumaan omatoimikirjastoon, kunhan sinulla on käytössäsi Vaski-kirjastokortti ja sen tunnusluku. Sinun on kirjauduttava sisään aina henkilökohtaisesti. Ainoastaan aikuisen, kuten huoltajan tai koululaisryhmän opettajan seurassa olevat lapset voivat käyttää omatoimikirjastoa kirjautumatta sisään itse.

Omatoimikirjastossa pätevät samat järjestyssäännöt kuin kirjaston palveluaikoina. Lisäksi Vaski-kirjastoja koskevat käyttösäännöt, jotka löydät linkistä ”Vaski-kirjastojen käyttösäännöt”. Sinun on noudatettava sekä järjestys- että käyttösääntöjä.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 2.2.2022