suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Omaishoitoa haetaan hakemuksella, johon liitteeksi tarvitaan lääkärin c-lausunto. Hakemuksen saapumisen jälkeen tehdään kuukauden sisällä arviointikäynti asiakkaan kotiin, jossa kartoitetaan täyttyykö omaishoidon tuen myöntämisperusteet. Omaishoidolla pyritään tukemaan asiakkaan omaishoitajan kotona pärjäämistä ja omaishoitajan jaksamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Voimassa olevat Varkauden kaupungin myöntämisperusteet, 1.4.2017 alkaen.

Palvelu on maksuton.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Omaishoidon kotiin annettavien palveluiden palveluseteli ja palveluseteli lyhythoitoon yksityisessä tehostetussa palveluasumisessa

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Alue Varkaus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019