suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusniemen kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Tuusniemi
  • Julkinen palvelu

Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla, sekä omaishoitoon liittyviä palveluja. Asiakkaalle laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma, jossa määritetään hoidettavan avuntarve. Hoitajan kanssa kunta tekee omaishoitosopimuksen.

Omaishoidon tukea haetaan kirjallisesti. Hakemuslomakkeita on saatavana kunnan nettisivulla, palvelukeskukselta ja sosiaalitoimistosta. Kotipalvelun sairaanhoitaja tekee kotikäynnin, jonka jälkeen vanhustyön johtaja tekee päätöksen omaishoidontuesta.

Toimi näin

Täytä lomake ja palauta se vanhustyön johtajalle tai sosiaalitoimistoon. Kysymysten ilmentyessä ota yhteyttä vanhustyön johtajaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTuusniemen kunta
Palvelusta vastaaTuusniemen kunta
Alue Tuusniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusniemen kunta
Päivitetty: 7.10.2021