suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Omaishoidontuen tavoitteena on välttää laitoshoito. Omaishoidontukea haetaan erillisellä hakemuksella. Omaishoidon myöntämisen perusteet määritellään vuosittain sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Hakemukset palautetaan vanhustenpalveluiden toimistoon. Omaishoidontuen työryhmä käsittelee hakemukset ja päätöksen tekee vanhustenhuollon ohjaaja.

Toimi näin

Tulosta hakemus Tervolan kunnan nettisivuilta, hae vanhuspalveluiden toimistolta terveyskeskuksesta tai kunnanviraston infosta. Hae omaishoidontukea täyttämällä hakemus ja palauttamalla se vanhuspalveluiden toimistolle terveyskeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoivan- ja huolenpidon järjestämiseksi kotioloissa omaisen tai muun läheisen avulla.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 22.10.2020