suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sallan kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Salla
  • Julkinen palvelu

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Omaishoidon tukee ...

Toimi näin

Tukihakemuksia saa sosiaali- ja terveyskeskuksesta sosiaalipalvelujen käytävältä ja Sallan kunnan nettisivuilta. Täytetty hakemus toimitetaan vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijälle.

Hakemukset käsittelee SAS-ryhmä ja päätöksen tekee vanhus- ja vammaissosiaalityöntekijä.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoidon tuki sisältää hoitopalkkion, hoidettavalle annettavia palveluita sekä omaishoitajan tukemista.

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Palvelun toteuttaa

Sallan kunta

Palvelusta vastaa

Sallan kunta
Tekstistä vastaa: Sallan kunta
Päivitetty: 23.11.2022