suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Multian kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Multia
  • Julkinen palvelu

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunta huolehtii määrärahojensa puitteissa. Omaishoidontukea maksetaan henkilölle, joka hoitaa runsaasti jatkuvaa ympärivuorokautista apua ja hoitoa vaativaa iäkästä tai pitkäaikaissairasta läheistään kotona. Omaishoidontuki koostuu hoitajalle maksettavasta palkkiosta, jota tarvittaessa täydennetään erilaisilla palveluilla. Omaishoidontuen asiakas ei pärjää kotona ilman hoitajaa runsaillakaan kotihoidon palveluilla. Hoidon tarve selvitetään yhteistyössä palveluohjaajan kanssa.

Omaishoidon tukea haetaan kirjallisesti. Hakemukset käsitellään moniammatillisessa työryhmässä ja päätöksen tuen saamisesta tekee vanhustyön esimies.

Toimi näin

Palveluohjaaja tavoitettavissa maanantaista perjantaihin klo 9-14. Puh.no. 014 2481 290.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMultian kunta
Palvelusta vastaaMultian kunta
Alue Multia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Multian kunta
Päivitetty: 30.7.2020