suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Omaishoidon tuki on kokonaisuus, joka sisältää hoidettavalle annettavat tarvittavat palvelut sekä omaishoitajalle maksettavan hoitopalkkion, vapaan ja omaishoitoa tukevat palvelut. Omaishoidontuen myöntämisen lähtökohtana on, että vanhus, vammainen tai pitkäaikaissairas henkilö tarvitsee runsaasti hoitoa tai huolenpitoa selviytyäkseen omassa kodissaan. Kotikäynnin yhteydessä tapahtuvaa toimintakyvyn arviointia tukee Ravatar-toimintakykymittarin käyttö. Hakemuksen liitteenä tulee olla lääkärin C-lausunto.

Toimi näin

Lisätietoja omaishoidon tuesta saat kunnan vanhustyönjohtajalta ja sosiaalityöntekijältä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 3.7.2019