suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keminmaan kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Keminmaa
  • Julkinen palvelu

Omaishoidon tuen tarkoituksena on tukea vanhuksen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan kotona tapahtuvaa hoitoa ja asumista sekä ehkäistä tai siirtää laitoshoidon tarvetta.

Omaishoidon tuella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta sekä omaishoitoa tukevista palveluista. Hoitopalkkio (rahallinen ko ...

Toimi näin

Voit hakea omaishoidon tukea kirjallisella hakemuksella vanhus- ja vammaispalveluista. Hakemus löytyy kunnan sivuilta yhteystietoineen.

Erillistä hakuaikaa ei ole. Luoksenne tehdään kotikäynti, jonka tarkoituksena on kartoittaa hoidettavan toimintakyky, hoidon sitovuus sekä hoidettavan olo-suhteet.

Alle 65-vuotiaiden asiakkaiden asioita hoitaa vanhus- ja vammaistyön sosiaalityöntekijä.

Yli 65-vuotiaiden asiakkaiden asioita hoitaa palveluohjaaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Omaishoidon tuen tarkoituksena on tukea vanhuksen, vammaisen tai pitkäaikaissairaan kotona tapahtuvaa hoitoa ja asumista sekä ehkäistä tai siirtää laitoshoidon tarvetta.

Omaishoidon tukeen eivät ole oikeutettuja henkilöt, joilla avuntarve kohdistuu pelkästään asiointiin ja kodinhoitotehtäviin.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoidon tuki sisältää hoitopalkkion, hoidettavalle annettavia palveluita sekä omaishoitajan tukemista.

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Palvelun toteuttaa

Keminmaan kunta

Palvelusta vastaa

Keminmaan kunta
Tekstistä vastaa: Keminmaan kunta
Päivitetty: 25.10.2022