suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Omaishoidon tuki

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

Omaishoidontukea voidaan myöntää määrärahojen puitteissa, jos henkilö alentuneen toimintakyvyn, sairauden tai vamman vuoksi tarvitsee hoitoa tai muuta huolenpitoa, joka on mahdollista järjestää hoidettavan kotona. Omaishoidontuki on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua ja siihen voi sisältyä hoitopalkkio sekä palveluita, jotka määritellään palvelusuunnitelmassa.

Toimi näin

Lisätietoja antaa palveluohjaaja, puh. 040 779 2861.

Kenelle ja millä ehdoin

Omaishoidontuesta laaditaan yhdessä hoidettavan, hoitajan ja kunnan välillä hoitosopimus. Hoitopalkkio on porrastettu hoidon sitovuuden ja vaativuuden perusteella ja se on hoitajalle veronalaista ja eläketurvaan oikeuttavaa tuloa.

Omaishoidontuen toimintaohje:

http://www.inari.fi/media/tiedostot-2015/sote//omaishoidontuen-toimintaohje.pdf

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoitoon voi saada taloudellista ja toiminnallista tukea. Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Omaishoidon tuki muodostuu hoitopalkkiosta, hoidettavalle annettavista palveluista sekä omaishoitajan tukemisesta.

Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kieletsuomi, inarinsaame, pohjoissaame, koltansaame
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 20.4.2020