suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Omaishoidon tuki alle 65-vuotiaille

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Omaishoidontuki on palkkio ja/tai palvelu, jota maksetaan ikäihmistä, vammaista tai sairasta henkilöä kotona hoitavalle. Omaishoidontuki on harkinnanvarainen ja sitä myönnetään hyvinvointialueen talousarvioon varatun määrärahan puitteissa.

Omaishoidosta tehdään aina sopimus hyvinvointialueen ja hoitajan kesken. Hoitaja voi olla hoidettavan henkilön omainen, sukulainen tai muu läheinen henkilö.

H ...

Toimi näin

Alle 65-vuotiaiden omaishoidontukea voit hakea Vammaispalveluista hakemuksella tai ottaa yhteyttä suoraan alueesi sote-keskukseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoidon tuki sisältää hoitopalkkion, hoidettavalle annettavia palveluita sekä omaishoitajan tukemista.

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 3.1.2023