suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hangon kaupunki

Omaishoidon tuki alle 65 vuotiaat

  • Palvelu
  • Hanko
  • Julkinen palvelu

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia osoittamiensa määrärahojen puitteissa. Omaishoito on vammaisen tai sairaan henkilön hoidon tai muun huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun hoidettavalle läheisen henkilön avulla.

Omaishoidon tuella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu hoidettavalle annettavista palveluista sekä om ...

Toimi näin

Omaishoidon tukea voi hakea ympäri vuoden. Lisätietoa saa ottamalla yhteyttä vammaispalvelun sosiaalityöntekijään. Täytä hakemuslomake ja toimita hakemus sosiaalipalvelukeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Omaishoidon tukea voi hakea henkilö, joka hoitaa kotona asuvaa runsasta hoitoa ja huolenpitoa tarvitsevaa vammaista tai sairasta ja vaihtoehto hänen hoidolleen olisi laitoshoito. Hakemukseen tulee liittää lääkärinlausunto (C-lausunto) tai muu vastaava selvitys terveydentilasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Omaishoito on ikääntyneen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon järjestämistä kotona siten, että hoitajana toimii omainen tai muu hoidettavan läheinen. Omaishoidon tuki sisältää hoitopalkkion, hoidettavalle annettavia palveluita sekä omaishoitajan tukemista.

Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu. Laissa määritellään alimmat omaishoitopalkkioiden määrät, hoidon tukena annettavat palvelut, hoitajan vapaat, hoito- ja palvelusuunnitelma sekä omaishoitosopimuksen sisältö.

Palvelun toteuttaa

Hangon kaupunki

Palvelusta vastaa

Hangon kaupunki
Tekstistä vastaa: Hangon kaupunki
Päivitetty: 2.3.2020