suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vehmaan kunta

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • Vehmaa
  • Julkinen palvelu

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on asiakkaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ja geronomian ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Asiakas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Asiakas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, asiakkaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVehmaan kunta
Palvelusta vastaaVehmaan kunta
Alue Vehmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vehmaan kunta
Päivitetty: 16.5.2019