suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Saat terveydenhuollon ammattilaisilta tukea omahoitoon. Omahoidon neuvonnassa käsitellään muun muassa lääkitykseen, ravitsemukseen ja kuntoutukseen liittyviä asioita.

Toimi näin

Ota yhteyttä terveyspalvelujen neuvontaan tai omaan terveysasemaasi. Myös eri toimipisteissä sijaitsevat itsehoitopisteet ovat vapaasti käytettävissäsi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Omahoidon neuvonnan maksullisuus riippuu siitä, millainen terveydenhuollon palvelu on kyseessä. Esimerkiksi vastaanottokäynti lääkärillä on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 15.2.2022