suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa.

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala tarjoaa pitkäaikaissairaille asiakkaille potilastietojärjestelmään integroidun sähköisen eOmahoitopalvelun.

Rauman kaupunki tarjoaa myös kaikille asukkailleen Duodecimin Terveystarkastus ja -valmennus sekä Omahoitokirjasto palvelun nettisivuillaan.

Lisätietoa näistä omahoitoa tukevista palveluista sekä muuta luotettavaa tietoa terveyden hoidosta saat nettisivuiltamme.

Toimi näin

Jos sairastat diabetesta, sydän- tai verisuonitauteja, reumaa tms. ja haluat käyttöösi sähköisen eOmahoitopalvelun ota yhteyttä sinua hoitavaan yksikköön.

Jos haluat tehdä sähköisen terveystarkastuksen ja ottaa käyttöösi erilaisia valmennuksia liittyen esim. painonhallintaan, tupakoinnin vähentämiseen, terveelliseen ravintoon yms. niin mene Rauman kaupungin nettisivuille: Omahoito.

Kenelle ja millä ehdoin

Pitkäaikaissairaille tarjottavan sähköisen eOmahoitopalvelun käyttäminen vaatii erillisen sopimuksen, joka tehdään sinua hoitavan yksikön vastaanotolla.

Duodecimin Terveystarkastus ja -valmennus sekä Omahoitokirjasto ovat kaikkien kuntalaisten käytössä Rauman kaupungin nettisivuilla.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021