suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Sinulla on mahdollisuus saada terveydenhuollon ammattilaisen ohjausta ja neuvontaa omahoitoosi liittyvissä asioissa. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi ravitsemus, liikunta, painonhallinta, lääkitys, apu- ja hoitovälineiden käyttö.

Käytössäsi ovat esimerkiksi sairaanhoitaja, lääkäri, liikuntaneuvoja, ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti ja asiantuntijahoitajat.

Heinola omahoitopisteet sijaitsevat terveyskeskuksessa ja kaupunginkirjastossa. Omahoitopisteissä voit seurata verenpainettasi, painoasi sekä mitata vyötärönympäryksesi.

Toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse tai tule suoraan paikanpäälle terveyskeskukseen.

Omahoitopisteet ovat vapaasti käytettävissä terveyskeskuksen tai kirjaston aukioloaikoina.

Kenelle ja millä ehdoin

Omahoitopisteet ovat kaikkien käytettävissä.

Soita omalle yhteyshenkilöllesi. Jos sinulla ei vielä ole nimettyä yhteyshenkilöä, soita terveyskeskuksen hoidon tarpeen arvio -puhelimeen.

Kuulovammaisella on mahdollisuus tehdä tekstiviestiasiointisopimus. Lisätietoja saat asiakaspalvelupisteestä.

Mikäli sinut pyydetään vastaanotolle, sisäänkäynti pääovesta (F -ovi).

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 8.12.2021