suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Haapaveden terveyskeskuksessa järjestetään erilaisia ohjaus- ja tukiryhmiä tarpeen mukaan. Ryhmiä ovat mm. Helmen elämäntaparyhmä ja erilaiset kuntoutusryhmät.

Toimi näin

Helmen elämäntapamalliin voit hakea ryhmään erillisellä hakulomakkeella, jonka saat omalta terveysasemalta tai Sosiaali-ja terveyspiiri Helmen nettisivuilta http://www.sotehelmi.fi/helmi/. Palauta lomake omalle terveysasemalle. Ilmoitamme ryhmän alkamisesta puhelimitse tai sähköpostitse.

Tulppa-ryhmään voi hakeutua hakulomakkeella, joita saa terveyskeskuksen neuvonnasta ja http://www.sotehelmi.fi/helmen-el%C3%A4m%C3%A4ntapamalli -nettisivulta. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä terveydenhoitajaan, MA-TO klo 8-9 p. 044 7591 657

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 25.10.2021