suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä

Omahoidon neuvonta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Omahoito on myös sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa.

Omahoito tarkoittaa myös sitä, että sitoudut saamiisi hoito-ohjeisiin ja noudatat niitä voimavarojesi mukaan mahdollisimman hyvin.

Kaikissa asioissa ei ole tarkoituksenmukaista hakeutua heti vastaanotolle, vaan useita sairauksia voit myös seurata ja hoitaa itse. On myös sairauksia, joita epäillessäsi on varminta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon.

Kuntayhtymän verkkosivuilla (www.fshky.fi) olevat ohjeet on laadittu Terveysportin käypä hoito suosituksia noudattaen sovellettuna avosairaanhoidon olemassa oleviin käytäntöihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Terveyden ja useiden sairauksien hoidossa keskeistä on potilaan oma aktiivisuus hoidossaan. Omahoitoon saa tukea terveydenhuollon ammattilaisilta. Hoito suunnitellaan yhdessä. Potilas saa neuvontaa esimerkiksi lääkityksestä, ravinnosta, hoitovälineiden käytöstä ja omatoimisesta kuntoutuksesta.

Potilas toteuttaa hoitonsa ohjeiden pohjalta itsenäisesti, mutta voi tarpeen vaatiessa milloin tahansa kääntyä ammattilaisten puoleen. Mikäli terveys- tai sairaustilanne omahoidon aikana muuttuu ennakoimattomasti, potilaan tulee viipymättä ottaa yhteys hoitavaan henkilökuntaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaForssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 8.11.2020