suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Oikeusapu

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Oikeudellisten asioiden hoitamisessa on usein tarpeen käyttää lainoppinutta avustajaa. Lähtökohta on, että asianosainen kustantaa itse tarvitsemansa oikeudellisen avun. Jollei hänellä ole varaa itse hankkia tarvitsemaansa apua, se voidaan kustantaa hänelle joko osaksi tai kokonaan valtion varoin.

Oikeusapua voidaan antaa sekä oikeudenkäyntiin liittyvissä asioissa että muissa asioissa. Asian laat ...

Toimi näin

Voit hakea oikeusapua miltä tahansa oikeusaputoimistolta asuinpaikastasi riippumatta. Usein käytännöllisintä on asioida lähimmässä toimistossa.

Oikeusavun sähköisessä asioinnissa voit tehdä alustavan laskelman siitä, oletko oikeutettu oikeusapuun. Oikeusapuhakemuksen voi tehdä joko sähköisesti tai kirjallisesti. Oikeusaputoimisto tekee päätöksen oikeusavusta oikeusapuhakemuksessa antamiesi tietojen perusteella.

Voit ottaa yhteyttä oikeusaputoimistoon puhelimitse, sähköisesti tai käymällä paikan päällä.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeusapu myönnetään hakijan tulojen, menojen ja varallisuuden perusteella. Voit tehdä oikeusavun sähköisessä asioinnissa alustavan laskelman siitä, oletko oikeutettu oikeusapuun. Alustavan laskelman teko ei edellytä kirjautumista palveluun. Sähköisen asioinnin linkin löydät oikealta palstalta kohdasta Linkit.

Voit lukea oikeusavun myöntämisen periaatteista oikeusavun verkkosivuilta. Löydät ”Millä tuloilla oikeusapua myönnetään”

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit

Palvelusta vastaa

Valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit
Tekstistä vastaa: Valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiirit
Päivitetty: 15.6.2023