suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mänttä-Vilppulan kaupunki

Nuorten yksilövalmennus

  • Palvelu
  • Mänttä-Vilppula
  • Julkinen palvelu

Nuorten yksilövalmennus on tarkoitettu 18-28 -vuotiaille nuorille. Keskeisellä sijalla on nuoren elämäntilanteen kartoittaminen ja sopiviin palveluihin ohjaaminen jokaisen omat tarpeet huomioiden. Ensisijaisesti palvelu on tarkoitettu työttömille, ammattikouluttamattomille nuorille, mutta koulutus tai muu toiminta ei ole este yhteydenotolle. Nuoret voivat hakeutua palvelun piiriin itse tai ohjatusti esimerkiksi TE-toimiston, sosiaalitoimen tai muun palvelun kautta.

Toimi näin

Toimi näin: Ota suoraan yhteyttä yksilövalmentajaan tai ilmaise TE-toimiston virkailijalle halusi päästä mukaan valmennukseen. Voit olla yhteydessä myös kaupunkimme sosiaalitoimeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Nuorten yksilövalmennus on tarkoitettu 18-28 -vuotiaille työttömille nuorille. Kaupungin seinällisessä pajassa palvelua tarjotaan myös työssäoppijoille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMänttä-Vilppulan kaupunki
Palvelusta vastaaMänttä-Vilppulan kaupunki
Alue Mänttä-Vilppula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mänttä-Vilppulan kaupunki
Päivitetty: 24.6.2020