suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Simon kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Simo
  • Julkinen palvelu

Simon työpaja tarjoaa mahdollisuuden työllistyä palkkatuella, tutustua puualan erilaisiin töihin työkokeilussa tai sijoittua pajalle kuntouttavaan työtoimintaan. Ammattiopistojen opiskelijat voivat suorittaa työssäoppimis- ja peruskoulun oppilaat työssäoppimisjaksojaan työpajalla. Työpajan toiminta keskittyy puutöihin. Pajalla tehdään erilaisia asiakastöitä sekä omia tuotteita. Valmentautujilla on mahdollisuus suunnitella myytäviä tuotteita myös itse. Puutyön lisäksi pajalla on käytössä muita työmuotoja, kuten pintakäsittelyä, punontaa, ompelua jne. Keskiössä on käsillä tekeminen ja kädentaidot. Kierrätysmateriaaleja hyödynnetään ompelu- ja lasitöissä. Lasia työstetään leikkaamalla ja hiekkapuhaltamalla. Työn opastuksesta ja suunnittelusta vastaa työpajan vastaava ohjaaja. Työpajan tarkoituksena on antaa valmentautujalle kokemusta työelämästä ja kannustaa ammatilliseen koulutukseen. Valmentautujan tullessa työpajalle töihin, hänelle tehdään henkilökohtainen suunnitelma työpajajaksolle työpajajakson jälkeistä elämää ajatellen.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSimon kunta
Palvelusta vastaaSimon kunta
Alue Simo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Simon kunta
Päivitetty: 2.6.2020