suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Punkalaitumen kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Punkalaidun
  • Julkinen palvelu

Punkalaitumen työpaja tarjoaa nuorille mahdollisuuden ohjattuun ja tuettuun työtoimintaan. Pajalla nuoret tekevät työtä omien edellytystensä mukaan tavoitteena työvalmiuksien ja elämänhallintataitojen parantaminen. Työpajajakso määritellään aina yksilöllisesti.

Osa työpajan palveluista on tarkoitettu kaikenikäisille asiakkaille ja osa on kohdennettu vain alle 29-vuotiaille nuorille. Työpajalla tarjotaan sekä yksilö- että ryhmävalmennusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPunkalaitumen kunta
Palvelusta vastaaPunkalaitumen kunta
Alue Punkalaidun
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Punkalaitumen kunta
Päivitetty: 23.10.2020