suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Pomarkun kunnan työpaja on suunnattu kaikenikäisille pomarkkulaisille työttömille kuntouttavana työtoimintana tai työkokeiluna. Sopimukset laaditaan yhteistyössä joko TE-toimiston, työvoiman palvelukeskuksen tai PoSan sosiaalitoimen kanssa.

Työnteko räätälöidään aina työntekijälähtöisesti pajalaisen osaamisen, kiinnostuksen sekä tulevaisuuden suunnitelmien mukaan. Pajatoiminnan työkohteet levittäytyvät koko kunnan alueelle eri hallintokuntiin.

Työn on tarkoitus olla motivoivaa ja saada työttömäksi joutuneet takaisin yhteiskunnan toimien pariin sekä suunnittelemaan tulevaisuuden alaansa, kouluttautumistaan tai työtään. Tavoitteena on asiakkaan kouluttautuminen tai sijoittuminen avoimille työmarkkinoille työpajajakson jälkeen. Pajatoiminnan tarkoitus on myös lisätä elämänhallinnallisia valmiuksia ja edesauttaa ennaltaehkäisevää päihdetyötä.

Toimi näin

Kun olet kiinnostunut pajatoiminnasta, ota yhteyttä suoraan työpajan valmentajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Pomarkun kunnan työpaja on suunnattu kaikenikäisille pomarkkulaisille työttömille kuntouttavana työtoimintana tai työkokeiluna.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020