suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan työpajalla toimii aluehallintoviraston nuorten työpajatoimintaan osoittaman avustuksen turvin nuorten elämänhallinta -projekti. Se on suunnattu perusasteen ja toisen asteen ammatillisten opintojen nivelvaiheen tueksi nuorille. Hankkeella halutaan estää hallitsemattomat opintojen keskeytykset tarjoamalla nuorille joustavaa työtoimintapainotteista opiskelua pajaympäristössä. Hankkeen käytännön työstä vastaa palveluohjaaja, joka ohjaa nuorta yksilöllisesti sekä kokoaa nuoren ympärille yhdessä asetettuja lähitavoitteita tukevan yhteistyöverkoston.

Pirkkalassa toimii myös Starttivalmennus, joka on työpajalla tapahtuvaa tavoitteellista ja säännöllistä toimintaa pirkkalalaisille 17-25 -vuotiaille nuorille. Toiminta on nuorille, joille on ajankohtaista suunnitella aktiivisesti omia jatkopolkujaan koulutukseen tai työelämään. Toiminta sisältää tutustumiskäyntejä kouluihin, työpaikkoihin ja eri harrastusmahdollisuuksiin. Lisäksi päiviin kuuluu liikuntaa, kädentaitoja sekä ruuan valmistamista.

Toimintaan ohjaudutaan non-stop -periaatteella kunnan etsivästä nuorisotyöstä, sosiaalipalveluista ja Työvoiman palvelukeskuksesta. Nuori voi myös itse ottaa yhteyttä starttivalmennuksen työntekijään. Startista nuori ohjautuu kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun, kouluun tai työelämään.

Starttivalmennuksesta nuori ei saa rahallista korvausta. Valmennus perustuu vapaaehtoisuuteen ja nuoren omaan motivaatioon. Toiminta on nuorelle maksutonta.

Lisätietoja nuorten työpajatoiminnasta saa Pirkkalan kunnan nettisivuilta ja työpajan toiminnanjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 29.5.2019