suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa on kaksi työpajaa, joissa järjestetään myös nuorten työpajatoimintaa alle 29-vuotiaille. Työpajat sijaitsevat kirkonkylällä ja Lievestuoreella.

Työpajajaksolla nuori tulee ensisijaisesti tekemään jotain työtä ja saa siitä saamaan työkokemusta. Jaksolla parannetaan nuoren elämänhallintaa erilaisilla ryhmätoiminoilla ja parannetaan työnhakutaitoja. Pajajaksolla nuorelle kirjoitettaan osaamistodistuksia mikä auttaa häntä eteenpäin esim. koulutukseen.

Pajalle voit tulla työkokeiluun, palkkatukityöhön, kuntouttavaan työtoimintaan tai vakuutusyhtiön työkokeiluun. Pajalla voit myös suorittaa yhdyskuntapalvelun, osallistua oppilaitosten työssäoppimisjaksolle, työelämäjaksolle tai peruskoululaisten TET-jaksolle. Lisäksi pajalla voit suorittaa näyttöjä esim. rakentamisesta.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Voit tulla itse pajalle kysymään työtä, josta haluat kokemuksia. Voit tulla myös jonkun tahon lähettämänä. Tämän jälkeen selvitellään rahoitus ja vakuutusasiat.

Työpajatoiminnasta vastaa työpajaesimies. Lisätietoja työpajatoiminnasta saa kunnan Työllistämispalvelut-verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021