suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuorten työpajat

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Kokemäen kaupunki
Alue: Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä, Siikainen, Ulvila
Palvelun kieli: suomi

Työpajatoiminta Kokemäellä on tarkoitettu työttömille nuorille ja pitkäaikaistyöttömille. Työpaja tarjoaa työkokeilujakson, palkkatuetun työn tai kuntouttavaa työtoimintaa. Työpajalle hakeudutaan pääsääntöisesti työvoimatoimiston kautta. Voit myös ottaa yhteyttä suoraan työpajaan ja sopia haastattelu- ja tutustumisajan.

Työpajalaiset tekevät kaupungin eri toimialojen ja yksityisten asiakkaiden tilaamia työtehtäviä.

Työpajalta voit tilata esimerkiksi apua pihatöihin, kuten haravointiin, nurmikon leikkaukseen ja lumitöihin; pienehköt korjaustyöt; muuttoapua ja tavarankuljetusta Kokemäellä tai lähialueella; kaikenlaiset aputyöt


Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Työpajan palveluista perittävät maksut:

- vanhus- (65 v -) ja vammaisasiakkaat 9,92 €/h + matkakustannukset, muilta 12,40 €/h + matkakustannukset

- muutto- ja tavarankuljetusapu kokemäkeläisiltä asiakkailta 12,40 €/h + matkakustannukset

- taloyhtiöt ja yritykset kiinteistöhoitotyöstä 12,40 €/h + matkakustannukset

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hintoihin lisätään matkakustannukset toteutuneiden kilometrien mukaan (0,56 €/km)


Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Työpajatoiminnan järjestäjä saa pyytää nuorta esittämään huumausainetestiä koskevan todistuksen, jos on perusteltua aihetta epäillä, että nuori on huumausaineiden vaikutuksen alaisena työpajassa tai että nuori on riippuvainen huumeista.


Palvelun toteuttaa: 
Kokemäen kaupunki