suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu
Alue Keuruu
Palvelun kielet suomi, ruotsi, englanti

Nuorten työpaja tukee nuoren oppimista. Tärkeimpiä yhteistyötahoja ovat kaupungin sosiaali-, terveys-, ja työllisyyspalvelut, TE-palvelut, Keski-Suomen Eteläinen TYP, erityispalveluyksikkö, 2. asteen nivelvaiheen opinto-ohjaaja sekä lähiseudun oppilaitosten opinto-ohjaajat. Edellä mainittujen tahojen kanssa tehdään yhteistyötä ja tarjotaan nuorelle tarvittavat palvelut. Nuoret valmentautujat ohjautuvat toimintaan yhteistyötahojen toimesta tai oma-aloitteisesti itse ottaen yhteyttä. Tarvittaessa nuoren kanssa tehdään yhteistyötä kuntarajojen yli esim. paikkakunnalle tai paikkakunnalta muuttavien nuorten saattaen vaihtamiseksi.


Toimi näin

Ota yhteyttä Keuruun kaupungin työllisyyspalveluihin.


Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Työpajatoiminnan järjestäjä saa pyytää nuorta esittämään huumausainetestiä koskevan todistuksen, jos on perusteltua aihetta epäillä, että nuori on huumausaineiden vaikutuksen alaisena työpajassa tai että nuori on riippuvainen huumeista.


Palvelun toteuttaa: 
Keuruun kaupunki