suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Suuntapaja on kangasalalaisten nuorten työpaja, joka tarjoaa yksilöllistä starttivalmennusta. Suuntapajalla järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa, johon kuuluu ryhmätoimintaa sekä yksilöaikoja pajaohjaajan kanssa.

Suuntapajan ryhmissä harjoitellaan mm. asioiden hoitoa ja taloudesta huolehtimista. Ryhmässä voidaan harrastaa ja kokeilla erilaisia luovia toimintoja, kuten kädentyöt, musiikki ja taide. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan myös nuorten kiinnostuksen kohteet.

Suuntapajan ohjaaja auttaa elämäntilanteiden selvittelyssä, arjenhallinnan opettelussa sekä neuvoo ja ohjaa tulevaisuuden suunnitelmien tekemisessä.

Suuntapaja on hyvä paikka myös sosiaalisten taitojen harjoitteluun.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Jos haluat mukaan työpajan toimintaan, ota yhteyttä pajaohjaajaan tai Kangasalan työllisyyspalveluihin. Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, sähköpostitse tai Suuntapajan Facebookin kautta yksityisviestillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Toiminta on tarkoitettu 17- 25 -vuotiaille työttömille nuorille, jotka tarvitsevat valmennusta ennen työelämään tai opintoihin siirtymistä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 24.8.2020