suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Työpajatoiminta on työvaltaista ja yhteisöllistä valmennusta, jolla tuetaan nuoren yksilöllistä kasvua, sosiaalista vahvistumista ja aktiivista osallisuutta sekä yleisiä työ- ja työelämätaitoja. Valmentamisen menetelminä voi olla työ-, yksilö- ja ryhmävalmennus. Eri valmennusmenetelmiä yhdistellään nuoren tarpeita vastaavalla tavalla. Toimintaa voidaan muotoilla päivän pituuden, viikoittaisten toimintapäivien määrän ja toiminnan sisällön suhteen.

Työpaja työympäristönä mahdollistaa osaamisen, kokemuksen ja itsetuntemuksen lisääntymisen. Niiden myötä kouluttautuminen ja sijoittuminen työelämään voivat tulla realistisemmaksi mahdollisuudeksi.

Nuoren näkökulmasta työpajatoiminta auttaa elämänhallinnassa, lisää sosiaalista vahvistumista ja omatahtista yhteisöllistä kasvua sekä tekemällä oppimista.

Työpaja Torpalla työskennellään eri osastoilla, starttivalmennuksessa, puu- ja entisöintipajalla, mediapajalla, käsityö- ja sisustuspajalla sekä työpajamyymälässä.

Lisäksi Torpan auto kuljettajineen tekee päivittäin erilaisia välinekuljetuksia kaupungin muiden tulosalueiden tilauksesta. Pajojen osastoilla tehdään asiakastöitä ammattitaitoisten työ- ja yksilövalmentajien opastuksella. Työnteon ohessa saa yksilövalmentajalta tukea moneen eri asiaan omassa elämäntilanteessa.

Toimi näin

Työpajalle voi päästä työkokeiluun tai kuntouttavan työtoiminnan jaksolle. Sen jälkeen on mahdollisuus palkkatuella työllistymiseen. Työpajajakson pituus on keskimäärin 8 - 10 kuukautta. Työpajalle voit hakeutua TE-palveluiden kautta tai ottamalla itse yhteyttä suoraan työpajan henkilökuntaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 5.3.2020