suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pudasjärven kaupunki

Nuorten työpaja

  • Palvelu
  • Pudasjärvi
  • Julkinen palvelu

Karhupajalla pyritään työnteon ja siihen liittyvän valmennuksen avulla parantamaan yksilön kykyä ja valmiuksia hakeutua koulutukseen, työkokeiluun, työhön sekä parantamaan hänen arjenhallintataitojaan. Työmetodi perustuu tekemällä oppimiseen. Työpajojen menetelmiksi ovat käytännön työn tekemisen ohella vakiintuneet työvalmennus, ryhmävalmennus ja yksilövalmennus.

Työvalmennusta toteutetaan valment ...

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Valmentautujat voivat tulla Karhupajalle työhallinnon, kuntouttavan työtoiminnan, sosiaalitoimen tai maahanmuuttoviranomaisen lähettämänä. Pajalle voi hakeutua myös itsenäisesti tai oppilaitoksen tai etsivän nuorisotyön ohjaamana.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Karhupaja on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille tai aikuisille, joilta puuttuu ammatillinen koulutus ja/tai työkokemus, ammatinvaihtajille, työ- ja toimintakyvyltään heikentyneille työnhakijoille, päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, pitkäaikaistyöttömille, osatyökykyisille sekä työmarkkinoille integroitumisessa tukea tarvitseville maahanmuuttajille.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Pudasjärven kaupunki

Palvelusta vastaa

Pudasjärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Pudasjärven kaupunki
Päivitetty: 12.12.2022