suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Humppilan kunta

Nuorten työpaja

  • Palvelu
  • Humppila
  • Julkinen palvelu

Nuorten työpajatoiminnan tavoitteena on hankkia tai parantaa ammattitaitoa, suunnitella urapolkuja, lisätä sosiaalisia kontakteja ja saada uusia virikkeitä elämään. Työpajalla tehdään harjoitus- ja tilaustöitä, alihankintatöitä ja työskennellään kunnan eri toimipisteissä. Tarjoamme työtä, työvalmennusta, yksilövalmennusta, tukea opiskelupaikan etsimiseen, tukea työllistymiseen ja tukea elämänhallintaan. Työpajalla voi olla kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa ja palkkatuetussa työssä.

Toimi näin

Kysy lisätietoa kunnan neuvonnasta, työpajaohjaajilta tai te-toimistosta

Kenelle ja millä ehdoin

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat nuoret.

Hakija on oltava alle 29-vuotias humppilalainen työtön työnhakija.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajat ovat alle 29-vuotiaille tarkoitettuja yhteisöjä, joiden järjestämisestä vastaavat kunnat yhdessä tai yksin tai jokin nuorten palveluja tuottava yhteisö.

Työpajatoiminnan idea on valmennuksen avulla parantaa nuoren valmiuksia päästä koulutukseen tai työhön, suorittaa koulutus loppuun tai päästä tarvitsemaansa palveluun.

Työpajatoiminnan tarkoituksena on parantaa nuoren elämänhallintataitoja sekä edistää hänen kasvuaan, itsenäistymistään ja osallisuuttaan yhteiskunnassa. Nuori tulee työpajaan yleensä viranomaisen ohjaamana tai oma-aloitteisesti. Hänellä on oikeus saada henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHumppilan kunta
Palvelusta vastaaHumppilan kunta
Alue Humppila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Humppilan kunta
Päivitetty: 27.3.2020