suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tornion kaupunki

Nuorten työllistäminen yrityksiin ja yhdistyksiin nuorten kesätyösetelillä

  • Palvelu
  • Tornio
  • Julkinen palvelu

Tornion kaupunki on ottanut käyttöön 15 vuotta täyttäneille nuorille kesätyösetelin, jolla nuori voi hakea kesätyötä yrityksestä tai yhdistyksestä 1 - 4 viikon ajaksi. Yrittäjän/yhdistyksen ottaessa nuoren kesätyösetelillä töihin kaupunki sitoutuu maksamaan yrittäjälle/yhdistykselle tukea 120 e/viikko. Yrittäjän/yhdistyksen edellytetään maksavan nuorelle palkkaa vähintään 170 euroa 15–16 vuotiaalle ja vähintään 190 euroa 17 vuotta täyttäneelle TyEL- ja työttömyysvakuutusmaksuvelvoitteen vuoksi, kuitenkin noudattaen TES:n mukaista sopimusta.

Toimi näin

Tornion yläkoulujen ja lukion opinto-ohjaajat jakavat maaliskuun aikana kesätyösetelit 15 vuotta täyttäneille ja heinäkuun loppuun mennessä 15 vuotta täyttäville torniolaisille peruskoululaisille ja lukiolaisille. Ammattikoulussa opiskelevat torniolaiset nuoret hakevat kesätyösetelin Tornion kaupungin asiakaspalvelupiste Kompassista, kaupungintalo 1 krs.

Kenelle ja millä ehdoin

Kesätyösetelijärjestelmä koskee torniolaisia 15 vuotta täyttäneitä ammattikoululaisia, peruskoululaisia, lukiolaisia ja tänä keväänä ko. peruskoulun tai lukion päättäneitä nuoria.

Nuori saa vain yhden kesätyösetelin. Mikäli nuori työllistyy Tornion kaupungille kesätöihin, tulee hänen luovuttaa seteli esimiehelleen. Työnantajana voi olla yritys tai yhdistys, mutta ei kotitalous tai yksityishenkilö. Yrityksille tai yhdistyksille Tornion kaupungin maksaman tuen määrä on 120 e/nuori/viikko, enintään 4 viikkoa. Yrittäjä tai yhdistys valitsee nuoret työntekijät ja vastaa työnantajana kaikista työnantajavelvoitteista. Työnantaja tekee kirjallisen työsopimuksen nuoren kanssa ja työsuhde voi kestää 1 - 4 viikkoa (yht. 20 työpäivää). Yhdeltä viikolta yrittäjän tai yhdistyksen tulee maksaa vähintään 170 euron bruttopalkka, kuitenkin noudattaen TES:n mukaista sopimusta. Kesätyösetelillä palkattavat nuoret ovat kesäharjoittelijoita. Minimipalkkaa maksettaessa (170/190 euroa/viikko) päivittäinen työaika on enintään kuusi (6) tuntia. TES:n mukaista palkkaa maksettaessa päivittäinen työaika on enintään kahdeksan (8) tuntia. Työpäivän keskellä annetaan vähintään 30 minuutin mittainen ruokatauko, joka ei sisälly työaikaan. Työsuhteen tulee sijoittua kesä - elokuun väliseen aikaan, mutta työjakson ei tarvitse olla yhtämittainen. Mikäli nuori käyttää seteliä väärin, hän joutuu rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTornion kaupunki
Palvelusta vastaaTornion kaupunki
Alue Tornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tornion kaupunki
Päivitetty: 1.4.2020