suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Nuorten tukipalvelu Toppari

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Toppari on palvelu nuorille, joilla on psyykkisiä ja/tai sosiaalisia vaikeuksia. Nämä voivat näkyä esimerkiksi mielialan muutoksina, koulunkäynnin vaikeutena tai vaikkapa käyttäytymisen muutoksina. Myös koti– ja perhetilanteisiin liittyvät haasteet sekä muut elämän kuormittavat tilanteet voivat olla syy työskentelylle.

Työskentelystä vastaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sekä terveydenhuollon että sosiaalialan ammattilaisia.

Nuoren ja tämän perheen tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti ja hyödynnetään tarvittavia sekä jo olemassa olevia yhteistyötahoja.

Topparin työntekijä tekee yksilöllisen suunnitelman yhdessä nuoren ja tämän perheen kanssa työtavasta, joka on heille sopivin ja johon nuoren ja perheen on mahdollista sitoutua. Tavoitteita tarkastellaan määräajoin.

Nuorta ja perhettä (yhdessä ja/tai erikseen) tavataan heille sopivassa paikassa. Nuorta voidaan tavata esimerkiksi kotona, koulussa, Topparin toimistolla, kahvilassa tai vaikka keilahallilla. Keskustelun lisäksi tapaamiset voivat olla toimintakykyä ylläpitäviä, arvioidusta tarpeesta riippuen.

Työskentelyn kesto on yksilöllistä, kestäen muutamasta viikosta muutamaan vuoteen. Tapaamisvälejä voidaan tiivistää ja harventaa tarpeen mukaan.

Toppari järjestää myös tiimitoimintaa (ryhmät) sekä nuorille että vanhemmille tarvelähtöisesti. Lisäksi kesäaikaan järjestämme leirimuotoista toimintaa.

Toimi näin

Toppari ohjaudutaan pääsääntöisesti palvelutarpeen arvioinnin kautta. Lisäksi Toppariin tullaan mukaanpyyntölomakkeella oppilashuollosta, lastensuojelusta, nuorisopsykiatrialta, perheneuvolasta, ankkuri-tiimistä, varhaisen tuen perhetyöstä tai sieltä, missä

  • huoli nuoresta on noussut
  • nuoren tilannetta on jo arvioitu ja tukitoimet on aloitettu
  • nuoren ja tämän vanhempien sekä työntekijöiden kanssa on todettu lisätuen tarve.

Kenelle ja millä ehdoin

Topparin asiakkaat ovat 5-9 –luokkalaisia nuoria, joilla on psyykkisiä ja/tai sosiaalisia vaikeuksia.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 19.5.2021