suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utajärven kunta

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Utajärvi
  • Julkinen palvelu

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut tarjoavat nuorille apua, tukea ja tietoa nuoren elämään liittyvissä ja nuoria kiinnostavissa kysymyksissä.

Nuorisotyön tavoitteena on tukea nuorten kasvua ja itsenäistymistä, edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta ja sosiaalista vahvistumista japarantaa nuorten kasvu- ja elinoloja.

Palvelu perustuu nuorten tiedon ja tuen tarpeisiin. Utajärven kunnan nuorten tieto- ja neuvontatyö kuuluu seudulliseen tieto- ja neuvontatyön verkostoon. Verkostossa kehitetään nuorten tieto- ja neuvontapalveluita sekä nuorten osallisuutta palveluissa. Verkostoon kuuluu 12 Oulun ympäristö kuntaa. Vuonna 2017 kunnat ovat:Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu ja Tyrnävä sekä Ii, Pudasjärvi, Utajärvi, Vaala ja Simo.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtajärven kunta
Palvelusta vastaaUtajärven kunta
Alue Utajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Utajärven kunta
Päivitetty: 4.5.2022