suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat nuorten tieto- ja neuvontapalveluista ammattitaitoista ja luottamuksellista apua, tukea ja tietoa erilaisissa nuorten elämään liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta.

Saat tietoa muun muassa harrastuksista, tapahtumista, opiskelusta, terveyspalveluista, matkailusta, ulkomailla työskentelystä ja opiskelusta, asumisesta, työllisyydestä ja oikeuksista.

Omatoimisesti voit katsoa esitteitä ja lehtiä sekä käyttää tietokonetta. Voit skannata, tulostaa ja ottaa kopioita veloituksetta.

Toimi näin

Kysy neuvoja ja apua asioimalla nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napissa, Nettinappi-verkkopalvelun kautta, soittamalla, sähköpostitse osoitteella bystrom[at]ouka.fi tai facebookin kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Tieto- ja neuvontapalvelua saat 13–30-vuotiaana oululaisena nuorena/nuorena aikuisena, nuorten parissa toimivana tai nuorten vanhempana.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 11.5.2020