suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmijärven kunta

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Nurmijärvi
  • Julkinen palvelu

Nurmijärven Ohjaamo on kaikkien alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen monialainen palvelupiste. Ohjaamo tarjoaa tietoa, neuvontaa, ohjausta sekä palveluja. Voit tulla Ohjaamoon paikan päälle aukioloaikojen puitteissa ilman ajanvarausta. Voit myös varata ajan aukioloaikojen ulkopuolelle. Ohjaamon palvelut ovat maksuttomia.

Voit tulla Ohjaamoon asialla kuin asialla. Saat tietoa, tukea ja ohjausta esimerkiksi koulutukseen, työllistymiseen sekä arjen ja hyvinvoinnin asioihin. Ohjaamossa voit asioida yksin tai yhdessä valitsemasi henkilön, esimerkiksi kaverin, vanhemman, oman ohjaajan kanssa.

Ohjaamosta saat monialaista palvelua, jota tarjoavat mm. etsivät nuorisotyöntekijät, TE-asiantuntija, erityissosiaaliohjaaja, sekä opinto-ohjaaja. Ohjaamon kautta voidaan hoitaa myös Kelan asioita, varata aikaa esimerkiksi ammatinvalintapsykologille tai lääkärille.

Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta.

Toimi näin

Tavoitat Ohjaamon työntekijät toimipisteistä Kirkonkylältä tai Klaukkalasta, puhelimitse, WhatsAppissa, sähköpostilla, Instagramissa (Ohjaamo Nurmijärvi) ja Facebookissa (Ohjaamo Nurmijärvi). Katso Ohjaamon verkkosivuilta ajankohtaiset tapahtumat.

Kenelle ja millä ehdoin

Tieto- ja neuvontapalvelut on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille.

Ohjaamon tieto- ja neuvontapalvelut ovat saataville kaikille alle 30-vuotiaille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja kasvokkain tai verkossa. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNurmijärven kunta
Palvelusta vastaaNurmijärven kunta
Alue Nurmijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmijärven kunta
Päivitetty: 4.6.2021