suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Nuorten psykososiaaliset palvelut

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut järjestetään Nuorten hyvinvointitalolla, joka muodostuu Nuorten kulman ja Aseman toiminnoista. Nuorten kulman palvelut on tarkoitettu nuorille, jotka kaipaavat ohjausta ja tukea erilaisiin mieltä askarruttaviin asioihin sekä päihteetöntä vertaistukea. Asemalla tarjotaan ajanvarauksella vastaanottotoimintaa aikuiseksi kasvamiseen ja itsenäistymiseen liittyviin haasteisiin, erilaisiin psykososiaalisiin sekä päihteiden käyttöön liittyviin ongelmiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos 13-17-vuotiaalla nuorella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, hänelle ja hänen perheelleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat perhettä kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Nuoren huoltaja, muu läheinen tai nuori itse voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKeravan kaupunki
Palvelun toteuttaaKeravan kaupunki
Alue Kerava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 18.6.2019