suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Nuorten palveluohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Riihimäen kaupunki
Alue: Riihimäki
Palvelun kieli: suomi

Nuorten palvelupisteen palveluohjauksesta voi hakea apua ja ohjausta alle 26-vuotiaan nuoren elämän pulmatilanteissa. Haasteet voivat liittyä esimerkiksi perhe- tai kaverisuhteisiin, koulunkäyntiin, itsenäistymiseen, päihteisiin, psyykkiseen hyvinvointiin tai elämänhallintaan. Palveluohjauksessa arvioidaan yhdessä nuoren kanssa, millaista apua tai tukea nuori tarvitsee. Nuorten palvelupisteeseen saa yhteyden soittamalla palveluohjauksen numeroon tai asioimalla Nupissa osoitteessa Junailijankatu 14, Riihimäki päivystysaikana maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8-10 ilman ajanvarausta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Jos 13-17-vuotiaalla nuorella on terveyteen, sairauteen tai vammaisuuteen, perhe- tai kaverisuhteisiin tai koulunkäyntiin liittyviä ongelmia, hänelle ja hänen perheelleen tarjotaan ohjausta ja neuvontaa. Neuvojat kertovat, millaista apua ja palveluita on tarjolla, miten palveluihin hakeudutaan ja mitä niiden käyttö edellyttää. He opastavat perhettä kaikkien palveluita tuottavien tahojen pariin.

Nuoren huoltaja, muu läheinen tai nuori itse voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Neuvojat eivät tee palveluihin liittyviä päätöksiä.


Palvelun toteuttaa: 
Riihimäen kaupunki